U kunt ons te allen tijde bereiken onder
Overige contactgegevens
Patiëntenopname/bezettingsmanagement
In de Fachklinik Bad Bentheim kunt u ook ambulant deelnemen aan revalidatie, kuren, individugerichte behandelingen en gezondheidsprogramma's. Patiënten kunnen daarbij thuis blijven wonen of zelf een logeeradres met de noodzakelijke faciliteiten in de omgeving van de kliniek regelen.
Bij een preventieve ambulante kuur, die vroeger ook wel open of vrije badkuur werd genoemd, kunt u zelf de data, de arts en het logeeradres kiezen. Een preventieve kuur wordt aanbevolen wanneer de gezondheid al enigszins is verzwakt en het erom gaat het ontstaan van een ziekte te voorkomen.
Bij ons kunt u zowel stationair als ambulant revalideren. Wanneer ambulante therapie, gegeven door uw huisarts of specialist in woonplaats, niet voldoende is, is het mogelijk deel te nemen aan dagvullende revalidatie in de Fachklinik. Tijdens de revalidatie overnacht u in dat geval thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.
Onmiddellijk na een verblijf in het ziekenhuis, bijvoorbeeld na een zware acute aandoening of operatie, is het mogelijk een vervolgbehandeling in onze revalidatiekliniek te ondergaan. Bij het aanvragen daarvan worden de patiënten ondersteund door de sociale hulpverlening van het betreffende ziekenhuis. In tegenstelling tot de stationaire vervolgbehandeling overnacht u bij de deelstationaire behandeling thuis.
De Uitgebreide Ambulante Fysiotherapie (EAF), ook wel "kleine revalidatie" genoemd, combineert fysiotherapie met andere therapeutische methoden en medische trainingstherapie. Door de combinatie van behandelingen wordt het herstel van functies sneller bereikt en het genezingsproces verkort.
De Uitgebreide Ambulante Fysiotherapie vindt, afhankelijk van wat de arts heeft voorgeschreven, op drie tot zes dagen per week plaats en duurt telkens twee tot vier uur. Onze hooggekwalificeerde medewerkers, die hebben deelgenomen aan vervolgopleidingen volgens de richtlijnen van de koepelorganisatie van beroepsverenigingen, zorgen voor een deskundige behandeling. Meer informatie over de inhoud en het verloop vindt u onder Trainingstherapiecentrum.
Met een verwijzing van uw huisarts voor een ambulante behandeling kunt aan een groot aantal therapieën in de Fachklinik Bad Bentheim deelnemen.
Meer informatie ontvangt u telefonisch onder +49 5922 74 3150 of ter plaatse aan onze afsprakenbalie:
Op maandag, dinsdag en donderdag: 8–12 uur en 13–16 uur
Op woensdag: 8–12 uur en 13–15 uur
Op vrijdag: 8–14:30 uur
Heeft u uw revalidatieprogramma met goed resultaat afgerond, bijvoorbeeld nadat bij u een kunstheup- of kniegewricht is aangebracht? Dan is het belangrijk ervoor te zorgen dat u uw herstelde kwaliteit van leven voor lange tijd behoudt. Regelmatige training zorgt voor sterkere spieren en is daarom belangrijk om het goede behandelingsresultaat duurzaam te ondersteunen.
In onze nazorgprogramma's leert u van onze ervaren fysiotherapeuten hoe u doelgericht kunt oefenen en hoe u zich juist beweegt. Wanneer dat nodig is zullen zij u daarbij corrigeren. Daarnaast kunt u in de groep met anderen uw ervaringen delen en op een plezierige manier in een aangename atmosfeer aan uw gezondheid werken.
Het artsenteam kan u adviseren, in aansluiting aan een stationaire of dagvullende ambulante revalidatie aan het IRENA-programma deel te nemen. Het programma is afgestemd op de betreffende indicatie. U kunt het programma volgen zodra u weer aan het werk bent gegaan en hieraan bijvoorbeeld in de avonduren deelnemen. Meer informatie vindt u onder Trainingstherapiecentrum.
Aansluitend op het revalidatietraject kunt u deelnemen aan een zgn. spierontwikkelingstraining. Dit nazorgprogramma, waarbij gebruikt wordt gemaakt van trainingstoestellen, kan worden gevolgd in het Trainingstherapiecentrum van de Fachklinik Bad Bentheim. Meer informatie vindt u daar bij het aanmeldingsbureau of kunt u telefonisch verkrijgen onder +49 5922 74 5800.
De Fachklinik Bad Bentheim is erkend door Duitse zorgverzekeraars voor ambulante revalidatie bij aandoeningen van het spier-/skeletstelsel. Het intensieve nazorgprogramma omvat individuele heilgymnastiek of fysiotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van toestellen.